Wednesday, February 15, 2012

Miri Part One

Am on holidays in Miri. Long holidays! Planned to go back to KL on 14 february, tapi biasalah husband kalau dah balik Miri,mulalah susah sangat nak balik KL. So we decided to go back next week.

Sangat best bercuti, tapi yang x best bila memikirkan banyak tempahan nak disiapkan kat rumah tu. Barang2 business pun banyak yang baru sampai dari China time kitorang kat Miri ni. Terpaksa minta jasa baik ibu I untuk pergi ambil kat post office.

Takpela, bila fikir2 kan balik, bukan selalu balik Miri. Husband pun looks really happy when he's here. Ada kawan2 dia nak minum2, main badminton,main golf. Kalau kat KL, dia bersukan dgn kawan2 kerja je. Other than them, i je la kwn dia kat sana.

I pula duduk di Miri ni memang rasa sangat2 tenang. No traffic jam,no hectic lifestyle..pokok pun banyak. Udara pun bersih. Tapi, seminggu kat sini, i kena semput. Pelik! maybe sbb malam sejuk and i tidur dalam aircond. I mmg low maintenance saja orgnya, x boleh tidur/ duduk lama2 dalam aircond, suka makan makanan kampung, suka barang murah2..haha. Jimat duit.

Tapi satu je, barang2 kat Miri ni boleh tahan juga mahalnya. Dulu i study di Kuching, pun boleh tahan harga barang2 kat sana,tapi Kuching ada India street. Best,harga affordable la untuk zaman2 student dulu. Pilihan pun banyak. I ada jugak buat projek The Craft Potion kat sini, tapi serius i cakap, barang2 mcm butang, kain and ribbon mmg mahal berganda2 dari Kuala Lumpur. I mmg respect lah dgn orang yang duduk dekat Borneo ni sbb boleh survive dgn barang2 yang mahal. Gaji pula kalau nak dibandingkan dengan Kuala Lumpur, lebih rendah tau. Kalau i duduk sini nanti confirmlah i shopping Online saja. Jauh lebih murah kot.

Tapi kan, 1 berita baik, nak setup business2 wedding memang okay. Sebab saingan sikit and tak ramai yang boleh buat trend2 terkini. Kalau ada pun, mmg charge meletup2! Inshaallah,ada rezeki. Memang berniat untuk melebarkan sayap ke sini kot.

So far tak banyak pun ambil gambar, alahai setakat makan2 macam tu je pun spend masa kat sini. Nanti dah selalu balik,dah xdelah nak ambil gambar sangat2 kot. Sekarang ni baru2 lagi kan, so i still excited! Tapi peduli apa kan? Biarla kita bercuti dalam negeri ke, kat tempat sendiri ke, balik rumah in laws ke. Kita kena creative untuk jadikan setiap apa yg kita buat tu best dan menarik! Betol x? I dont know that is how i live my life. Benda kalau beli kat kedai RM2, kalau pandai diolah jadi mahal juga. Serius! Haha.

Nanti i update dgn gambar yea. Tengah proses mengedit.(Kata tadi nak nampak creative dan best. Hehe)
Published with Blogger-droid v1.7.3

Wednesday, February 8, 2012

Long holidays!

** Entry ni dah ada dalam draft 2 hari lepas lagi... so jangan pelik tau kalau baca

Nothing much to do at home. Will fly back to Miri on 8th February - 14th February. So we spent the 4 days long holidays watching DVDs at home. Nak pergi mana2 pun better save budget for our Miri trip because both of us will be going to Sibu - one of husband's friends is getting married.

So since there's nothing much to do at home, something came up in my mind.. i feel like redecorating my house. I want to adjust the furnitures to create a whole new atmosphere , but  our house is just a medium size apartment, we dont have much choices in hands. Kalau nak adjust our couch pun tak boleh since it is already designed to be paired at the left side. (Our couch is a medium size L-shape couch, just to give u clearer picture of what im talking about) So we have to leave it remain at the same place (the only place in the living room that the couch can fit in nicely).

So i passed the idea of moving around my furnitures. Thinking of to decorate our walls since it is kind of empty. But, as you know, we are renting this house so I feel quite 'guilty' to hammered nails in something that doesnt really belong to me. And it is for temporary pula tu kan? Nanti rumah ni pun akan jadi berlubang2 pula. So? what to do? Semua pun tak boleh buat, i end up organising the house je la. Cant wait to move to our own house. S&P deals had been completed, we are still  waiting for the name transfer procedures to be completed.

This is our living room.Looks quite dull and boring to me.


By the way, husband bought the "how to organize a small space book" for me! The book was from Excess, Amcorp Mall, selling at RM19.90. I love the book as it gives me tips and guidance on how to organize a small space. I think it is quite useful for those who lives in an apartment/flat. If you do, then you gotta love the book!

Anyway, it has been quite some times, i tak put any pictures related to The Craft Potion here. So going to put a few today. Just to share with you guys, my previous artworks. Had fun doing all these!!

 Hantarans 

 Simple Main table deco :)

The big fat roses handbouquet


Another fat white roses handbouquet !

Love fat handbouquetss :)



Till then.