Monday, March 12, 2012

Miri Part Two

Alhamdulillah selamat sampai dari Miri on Monday (20th February) at 1.35pm. Smooth flight with MAS. Steward hensem, stewardess cantik. Makanan not bad. (walaupun small portion, untuk org pelahap mcm I memang x cukup)..
Sampai2 KLIA, terus ambil airport taxi straight to Pandan Indah. Was charged RM80 which cheaper dari if kitorang naik ERL straight to KL Sentral dah RM38 per person and then nak ambil taxi lagi ke Pandan Indah. You do the math. :)

Photos below just nak share apa i buat kat Miri. Nothing much. Makan2, jalan2... tapi please highlight makan2.... semua benda pun i makan. Tolak batu and kayu je. Seriously rasa segan dengan my in laws juga. They really take care their diet, what they eat, and tak makan sebanyak yang i makan. Sangat menjaga... Sekali dapat first daughter-in law, ya Allah, tak tau datang dari planet mana. Pelahap tak ingat. Haha. My mother in law  pun masak best2 untuk i, so dont blame me please. *_*

This is Nasi Goreng Dabai.... Terbaik... Kat Pasar Malam area Saberkas...dekat je dengan my in laws' punya rumah.


Lelapan Ayam at Shukie Cafe


Shukie Cafe



Ikan Mata Sebelah, ikan ni ada sebelah mata je... ni masak bakar.... Taste wise. sedap...


Husband & Wife


Nasi Ayam at Shukie Cafe sedap jugak


City Cafe,ala2 Starbucks la... Next to Shukie.... Ni semua dekat je dengan my in laws' house.

Butter Prawn... very crispy!

Eastwood Valley, teman husband main pukul2 kat driving range.


Sotong Kangkung, sedap gile woo.


Esplanade



Extend cuti, dapat pergi pengilan (kenduri) kat Bintulu. One of hubby's best friends punya majlis bertandang. Sampai2 rasa pelik, there was no table. Rupanya org kat sana kenduri pakai kerusi je. Wow! Something new. Lain2 semua sama, ada silat, ada marhaban2, kompang.... tapi satu je, kenduri starts early! As early as 9 am! dulu time i bertandang kat Miri dalam pukul 10 am camtu. Awal kan? and datang awal2 tu dijamu nasi juga tau... so kalau tabiat pemakanan you all macam I, dalam pukul 1 lebih tu start la cari nasi lagi.... Haha. *blush*
Kenduri kat Bintulu

Since barang kat Borneo ni semua kan overpriced, i x shopping mana pun. Barang kat KL jauh lebih murah and banyak pilihan. Tapi, sebab terpaksa, i end up beli a pair of heels kat Bintulu sebab takda kasut nak pakai kenduri... Dont underestimate Bintulu, walaupun pekan dia kecil, heels yang i beli ni modern tau design dia! COMFY lagi! Hehehe Kaitan? . Murah pun murah (akhirnya ada juga barang murah and cantik kat Borneo ni). oh and yes, just for the record, i pakai heels ni (mind you, 3 inch okay) travel naik flight balik KL, just to test the comfy-ness of the shoes, and no doubt mmg comfy tau! Nak tengok shoes dia?





TADAAAA!!
How? Okay kan?Murah pun murah and very2 comfy....

Wahh tiba2 rasa rindu ngan Miri... It was very a relaxing holidays... Ada rezeki InshaAllah akan ke sana lagi dalam waktu terdekat ni :)

1 comment:

LisaLisut said...

design dia agak lain dr yg lain.yg penting comfy.

gosh apsal la tgk mknn time2 cmni. lapar dowh -__-

no wonder husben u slim,sbb jaga makan rupanya hihi

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ