Wednesday, March 14, 2012

My recent purchases!

I really love Poplook... Here are my recent purchases from Poplook:

 Brenda Blouse in Pale Grey color... Bought this when thePoplook is having their 20 off 20 sale... So i got this at 20% less than the normal price!

 The Cotton Pants. Ni nak pakai santai2.... Takde zip ke apa, ikat mcm tu je, so nanti kalau dah gemuk sikit pon boleh pakai :)

Butterfly tribe blouse! - Love this the most! Cantik gile.... sangat comfy bila pakai...

2pcs tudung bawal 1 tone from Aidijuma. Satu lagi dusty pink tapi godek2 gambar kat website dia dah sold out pula.

Review : beli and dah bayar on 5th March lagi, tapi on 11th March baru Aidijuma ni proses order I, and tudung sampai on 13th March, so lesson learned lebih baik pergi kiosk dia terus la... Sebab order online lambat. Tapi kain wise, best! i x nak pakai shawl dah lepas ni, pakai bawal je.... Sebab sangat comfy.... :) And pakai specs pun okay je.... tau dari dulu pakai bawal. 

Srixon golf bag for hubby... Hubby I sekarang ni gila main golf...Kesian kat dia sebab hari tu dia pergi beli bag golf 2nd hand je, bag tu nampak lusuh dah sangat... So i beli je baru kat dia... takdela malu kan dia nak bawa pergi main golf...Hubby i baru mula2 nak belajar main, so we all just beli equipment yang biasa2 je dulu... setakat nak pergi belajar2 pukul kat driving range kan? I thought of getting him a golf shoes for his 28th birthday this coming May :)



Etienne Aigner Maxine Satchel, in Sand Famul Multi colour. Bag ni sampai masa i kat Miri (Punya lah tak sabar sampai minta seller tu post ke Miri).... Sangat cantik live... Tapi actually ni bukan i yang beli la... Sebab husband bayar balik duit yang i beli bag ni... Dia cakap dia nak belanja... Haha Rezeki..... I minat juga Coach tapi sebab Coach kan banyak sangat imitation, so i dah stop buying Coach ke DKNY ke, and other high end designer handbag tu mmg tak beli lagi la sebab belum mampu. But InshaAllah one day one day! 


Tapi lately nak membeli macam2 ni kan, sebelum tu mesti fikir, baiklah invest dalam Unit Trust ke, Insurance ke... Woo, insurance tu sangat penting.... Korang bayangkan bila sakit ke, atau anak2 sakit ke, dengan insurance je la kita mampu nak bayar bil2 yang tinggi dan mahal. Bukan nak minta sakit tapi, malang tu kan tidak berbau. Jadi, sediakan lah payung sebelum hujan.... :)


3 comments:

atul sh said...

Hi...nk tnye. Masa awk order tudung aidijuma online tu, awk mmg tunggu je ke? Or awk ada call or something. Coz I'm in that situation right now too...than :)

Iryani Azlan said...

Atul Sh: hi you takde call, tapi i ade email diorang tanya status. cuba you try. hope this helps.

atul sh said...

Dah dpt pn. Sy ade try sms tp xde respon pun, tiba2 je barang smpi. Anyway, thanks for ur info. Have a nice day 😁

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ