Friday, May 18, 2012

life's like that. busy and super tired.

Hi y'all,


was super duper busy lately. Lots of things to do.  Went for work interview with a few places. Haha. Work interview again? Yes!! Sebab i nak jump to other industry pulak. Oh i love to experience and venture into new things and learn about other stuffs rather than being an expertise in my comfort zone.


My time was occupied with making preparation and gathering as much info as i could for the interviews. It has been a while since my last interview so this time around pergi interview, sangat lah nervous. But Alhamdulillah, the interviews went well and now it's the waiting game. Ada rezeki ada, x ada redha. Bukan pasrah,tapi redha. Ada beza.


Some of my friends, ada tegur,kenapa lately i dah jadi anti social? Bbm jrg reply, buzz kat fb jrg reply, account twitter dah delete, blog jarang update. Ajak jumpa, asyik x ada masa. Yes, i know and i am so sorry. Reunion dgn kwn2 lama pun ada yg i x dapat pergi. Bukan apa,kdg2 hujung minggu, i sibuk pulak buat kerja2 untuk The Craft Potion. I bukan nak jadi katak bawah tempurung or kera sumbang, tapi i betul2 need time for myself skrg. Settlekan mana yang x settle, upgrade kan my quality of life, polish and sharpen kan skill i in the arts & crafts world. Sooo many things to do.


And i'd realized that we are now approaching the middle of 2012 already. Half year dah gone utk i achieve my 2012's resolutions, so half year lagi je tinggal. Sebab tu i terpaksa lah fence in diri i ni. Untuk improve apa yg kurang.


but anyway, kalau kawan2 pm psl benda penting mcm nk minta resipi ke atau nk minta tolong pasal2 apa2 ke, dont worry i will definitely reply balik. Sometimes i malas nak explain thru fb chat, i akan terus call. Easier.


So that's all about me at the moment. Counting days maybe months nak masuk rumah baru. I cant wait. Biarpun nak pakai duit banyak tapi demi keselesaan, xpe lah. Oh and yeah, i still tgh cari masa untuk ambil gambar beberapa furnitures/barang dalam rumah yg nak dijual. Antaranya, Our L shape couch (good news sapa beli ni husband cakap percuma dining table sekali! Sebab kitorang malas nak pikir), our portable aircond and a few other stuffs la. Sbb nk pindah rumah nanti, dah beli new set, so kitorang nak jual dgn harga yg sgt2 affordable, pakai pun baru setaun lebih je.  Tapi nanti2 lah bila ada masa, skrg ni mmg busy. InshaAllah i will update here, and kat FB jugak. :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

Reen Tart Nenas said...

hai yanie. reen selalu lupa link baru yanie. yanie still maintain hoke wpun dah 1 year kawen nie. reen gemokkk hoke! stress hoke. anyway, seronok kalau dah dapat pindah rumah sendiri. penat babe. mmg penat. reen pun baru je 3 minggu masuk rumah baru. tp mmg seronok.

be prepared la, duit mengalir bagai air terjun. tp nak masuk rumah, sama jer mcm prepare nak kawen. kena ada bajet and plan everything.

Iryani Azlan said...

Reen Tart Nenas : hi Reen, maintain ke? gemok gak ni Reen. kengkadang stress gak... Tuhla mesti nanti penat gila kan nak masuk rumah baru tapi nak wat camne... haruslah digagahkan juga badan ni... Reen, segan juga orang nak link blog ni... dah jarang update la... xde benda menarik.. asyik dok share pasal masak memasak and berkeluh kesah pasal kehidupan ku yang boring ini. haha.

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ