Thursday, June 28, 2012

Abscence makes the heart grows fonder.


Hubby is away for few days or maybe weeks due to work. He went to Bintulu for some offshore works so i was left here  to guard our house during his abscence.  I cried a river after sending him to airport yesterday, hehe yea i know. Sememeh.

This is the first time we have to be apart after married. And it is a bit difficult for me to suit myself without him at home. Bila ada selalu je gaduh2 tapi xde siap nangis2 semua. Serius, x paham. Haha.

Told husband, terbayang2 dia dok baring on our couch sambil surf internet on his mobile phone, sambil garu2 perut buncit dia. Lepas tu sedih sorang2. Kalau tak, masa dia baring  selalu je bebel, suruh dia gi mandi la, apa la. Husband pun sedih je dengar. Ye lah kan, what to do. Ni work related kan? He needs to go sebab peluang pergi offshore bukan senang. I have to be redha la. Bukannya husband pergi suka2.

Dulu masa before kahwin ada juga beberapa kali husband kena outstation ( dulu tunang) tapi, tak terasa sangat. Skrg ni dah kahwin, baru beberapa jam je without him dah nangis2. Haha. I am funny. I know.

Yes,i am very very close to my husband. He's my brother, my love, my best friend, he's my everything. The only person that i trust in this world. But still not 100% la. :)  Teman gaduh pun yea juga. Kdg2 benda remeh2 pun nak gaduh sbb husband suka menyakat. Haha. Kena buli ngan dia pun ada. Tak normal la kalau satu hari tu kitorang tak gaduh sapa lebih hebat. Haha. Kadang2 naik rumah pun boleh berlumba sapa sampai dulu. Lepas tu husband asyik guna taktik kotor je nak menang. He is such an annoying person, tapi i sgt sayang diaa walaupun he's quite menjengkelkan at times. Haha.

I really miss him. I pray for his safety and that he will always be in good condition. I do wish that time will fly fast now. Cant wait to have him back here. :'(

Published with Blogger-droid v2.0.4

5 comments:

LisaLisut said...

can feel yaaa. i xpenah lg berpisah sjk kawin.hmmm mungkin xlama lg ms pantang adelah masa utk berpisah since i berpantang di seremban.huhuhu. tersiksa jiwa raga rasanya kotttt haha

Khairiyah aka Kerry said...

yani, husband kery pun outstation ke Brunei.tp tak cengeng mcm yani :p hahah.Just kidding :p
kery tinggal dgn kakak sepanjang peninggalan dia, so tak sunyi n ade budak2.tp mase 1st day blk rumah without him hampir meleleh gak la air mata.cepat2 kery siap2 n gi rumah kakak.haha.

Fazlina Zainudin said...

eh sama, hubby n me pun mmg slalu sangat gado coz dia suka sangat sakat i...hehe...tapi when dia kua outstation, i rasa rinduuuu sangat dengan dia..n sunyi sangat bila dia takde, next 9july, dia g Manila, a week pulak tu, oh..my turn pulak sunyi..*sobs*

Iryani Azlan said...

LisaLisut : Kannn? Haha. I memang x leh berenggang ngan husband. Kadang2 i marah diri i sendiri kenapa i mcm ni, ntah apa2. Haha

Kerry : Kerry... maybe sebab kerry ada kakak koot tu tak cengeng cam Yanie. Haha. Yanie sensorang je... Tu yang cengeng terlebih haha

Fazlina : ye ke? husband i baru je balik hari ni (sorry lambat reply comments, haha) takpe dear. Sabar ekkkk, inshaAllah jarak tu sebenarnya mendekatkan hati kita. Ewahhh, mentang2 husband dah balik bolehla cakap mcm tu. haha

Reen Tart Nenas said...

eih smlm rasa cam reen ada tinggalkan komen kat sini. mesti lupa nak post. hehehe

take care yer yanie. reen pun bosan bila hub outstation. dulu ms single ok je.

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ