Friday, August 3, 2012

Baju Raya.



1) Gambar first - Try pakai balik baju bertandang kes frust tak dapat beli baju Jovian. FIRST LADY - SOLD OUT. Ada pun my friend cakap dah terkoyak2. Berebut org nak beli Ready wear Jovian for Raya ni kan? Lepas tu ada juga tengok collection Rizalman, hmmphh, nice design but kain, x berapa minat.
I went to Tesco Ampang with husband, so masa pegang tu,husband mcm kurang bersetujula kalau i beli. I can get better quality baju with that price. Tapi ada juga a few design yg ok,tapi dah x ada size. But seriously,klu beli baju Rizalman ke Jovian ke alamatnya sehelai saja baju Raya tahun ni ye hehe (yg disponsorla) nak lebih, from my own pocket la.
Tapi frust punya pasal, buka almari pakai balik baju bertandang. First impression : whattttt? Muat lagi? Haha. Ilusi bulan Ramadhan je tu. Tapi serius muat and longgar lagi dari dulu masa pakai waktu bertandang. Terusla macam2 benda nak buat dengan this baju. Kan sekarang trend patch2 fabric flowers kan? Ha tuhla yang akan i buat. Selama ni dok jahit fabric flowers for TCP customers, apa salahnya buat kat diri sendiri pulak. We'll see how the outcome is going to be. Uploaded the photo on Facebook and Instagram, mmg banyak org sokong i just add the detailings, kebetulan pula veil dia sesuai untuk i pakai tudung. So, save satu baju Raya. Kain meleret pun meleret la. HAHA.


2) Tu borongan blouses and dresses for Raya for me and my adik ipar. Murah2 je. Dah tua2 ni, baju casual dah x penting sangat,kan? Asal ada cukup. Saja je belanja adik ipar,bukan selalu pun. Apa salah kalau ada rezeki lebih,kan?
So sekarang baju Raya hunting still goes on. Actually dah x tau la trend tahun ni baju Raya mcm mana. Dah mcm2 tempat pergi, bila husband nak keluar duit nak beli je, i akan cakap "hmmmph, nanti dulula,kita gi tempat lainla" huhu. X nak jadi mcm last year, beli lelong2 je akhirnya sbb dah last minute. Untungnya, mmgla dapat murah, yg x untungnya, xda lah vogue mana. Haha. Okay,nanti dah beli baju i update yea. Confirm la baju biasa2 je. Tengokla pekedai mana yang bernasib baik untuk bajunya dibeli (kira untungla pekedai tu sebab dah pergi 8,9 biji kedai baru belo kat kedai dia,lol)
Published with Blogger-droid v2.0.6

3 comments:

Reen Tart Nenas said...

byknyer bajuuuuu

nida-razak said...

yani..belanja i sekali..hehe..

LisaLisut said...

i ske bj tandang u dr dlu.sgt praktikal. bole buat raya n jln2 knduri huhu

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ