Friday, September 7, 2012

My Raya

1) This year raya balik Miri. A whole new experience for me. Beraya dengan in laws. Bermaafan di petang raya, juadah yang totally different! Kek lapis, air gas, nasi minyak, kari. Sedap! Especially the one yang my mom in law masak, but i so miss my nenek nasi impit and kuah lodeh and the smell of my kampung in Kedah. Dah kahwin ni x tau la bila nak balik. Kuasa veto is in husband's hands. 1st Raya, we were in turquoise blue theme. Supposedly that theme should be last year's theme but since my baju Raya kan x siap so last year jadi purple theme. Second Day Raya, olive green theme, no picture. Malas nak upload yg dalam DSLR. 3rd Raya, mint green theme. Hubby recycle baju lama2 dia je. Semua still elok2 lagi sbb pakai setahun sekali kan?

2) 6th day Raya jatuh sakit. In laws pasang aircond, but menantu yg tak tahan aircond ni akhirnya cari kipas juga. Both of us terpaksa beli kipas stand baru. Nak buat macammana kan? Dah badan alah aircond.
3)Kalau balik Miri mmg tak sah kalau tak singgah vintage Rojak and cendol stall ni.Kat sini rojak sotong dia mmg sedap, cendol dia lain dari cendol mamak kat sini and ada kuih ubi tu juga. Kalau kat Miri, memang famous la nak minum-minum petang kat sini.The kuih is so crispy, chrunchy and to me sedapla... i dont know about you but when you get the chance to taste it please let me know. :)
4) Tengah2 sibuk Raya, dekat2 dengan rumah hubby ni ada Uk Funfair. So apalagi, mestila pergi kan? Benda2 yang sekali sekala ni kalau terlepas rugi! Haha. Tapi jgn harap la nak naik ride yang pusing2 bagai tu.Memang tak berani. Tapi one ride yang mmg menarik perhatian was the naked ferry wheels! Tapi takde orang jaga time tu, so tak dapat naik. So sad.
5) Main tikam2 dia memang susah gila. Habis nak dekat RM50, sebiji teddy bear kecik pun tak dapat. Tapi hadiah dia pun memang gempak2 juga la. Teddy bear semua yang besar2. Tapi rasa macam tipu je sebab susah sangat nak menang! Cheh. Husband kecewa sebab pulang dengan tangan kosong. Haha.
6) Sehari sebelum balik tu,both of us belanja adik2 makan seafood kat Dragon Seafood. Memang SEDAP la. We ordered pari masak nyonya steam. Besarrr gile pari dia bagi for the 5 of us, butter prawn, crab masak.blackpepper, corn soup,sayur pakis masak belacan. Fuh mmg sedap. Termimpi2 rasa dia sampai sekarang especially the ketamss! Balik Miri lagi nanti nak pergi lagi dgn husband.
7) Husband enjoyed his time in Miri to the fullest! See his faces in the photos la. Happy sangat. Kesian dia,kena balik KL untuk cari rezeki.
8)Dekat Miri i jumpa one shop ni jual kasut yang cantik2 and murah2. So i borong 3 pairs terus, so my picks were A pair of purple velvet shoes (not in photo), a pair of tan kitten close heels with fake diamonds, studs and skulls, a pair of black pump with studs.omg crazyy! And ada another one in champagne for working tapi i tak ambil gambar. Uploaded the photos on instagram and my facebook, ramai yang PM minta dibelikan. Haha. Nanti la next time balik belikan.


So itu cerita my Raya. I have so manyy things to tell but too lazy to write. Anyway, see you guys next time. :)


P/S : Please excuse my blur photos because those were actually my instagram photos which i edited with photogrid to fit them into one frame but the end results are quite frustrating especially when i expand the size as uploaded at the above. My gtab instagram clearly cannot satisfy my hunger for beautiful pics. So more reasons for an I phone eh? Husband? hehe
Published with Blogger-droid v2.0.6

No comments:

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ