Wednesday, July 9, 2014

Cameron Highlands again :)


I sangat suka Cameron Highlands. Sebagai pencinta bunga, Cameron adalah sangat best dan memang sangat memadai lah nak pergi untuk mini getaway.

Both of us, my husband and I, kitorang memang sangat2 in need of a vacation...tapi mana je nak pergi... dengan my husband yang tak boleh cuti kan... Kalau nak kata budget, nak cuti2 Asia Tenggara murah InshaAllah ada je tapi kurang2 pun nak juga one week kan... Dah kalau husband tak dapat cuti one week tu macammanalah? jadinye last choice, Cameron saja.

So, we all pun booked hotel yang we all honeymoon dulu...opps yang kekonon nak prehoneymoon...sebab kekononnya nak honeymoon kat jauh2 sikit...tapi takde rezeki juga... makanya takpela kita kira ni prehoneymoon yang kedua la...hikhikk... menyampah sangatt...dah almost 4 years kahwin pun nak prehoneymoon bagai... cuti2 Malaysia sudah... (akak memang la hoverr gitu...peace...)

As you guys know, kalau baca entry kat sini, mesti korang tau dulu we all stay dekat Casa De La Rosa, memang dah jatuh cinta la dengan hotel tu... takde dah try hotel2 lain... bezanya kali ni, takdelah ambil honeymoon package..just ambil stay package je... Price wise? Murah la I rasa... RM280+ for one night! We all booked through Agoda.com je... kalau nak further info pasal this hotel boleh view their website { http://www.hotelcasadelarosa.com.my/ }.. Tapi you all tau la..rate hotel ni dia tak tentu... time tak peak season dia murah... time peak season..hurm..memang berganda2 naik nye.. same goes to their honeymoon package.Actually hotel mana2 pun sama je kan...

I terpaling suka this hotel sebab ambience dia... We all ambil yang mengadap garden je.. Dulu we all dapat bilik yang paling hujung... Mentang2 masa tu hornymoon kan, bagi yang paling hujung je you all... tapi ni bila dah jadi pengantin basi ambik kau... depan lift je dia bagi...hik hik.. takpela...tetap best... And hotel dia, ada juga view yang mengadap golf field...Memang best la... Tak payah susah2 pasang aircond bagai... Kat Cameron ni dia pakai natural aircond gitu...

Dulu i pergi, tak sesejuk yang kali ni kitorang pergi... Oh My godddd!! Sangat2 sejuk....Memang best gile.. Kalau tak pakai sweater tu memang tak boleh la.. Macam dulu relax je pakai Tshirt... Tapi kalau time tengahari tu dia macam suam2 kuku sikit so kalau pakai cardigan dah memadai kot...

Okay malas la nak bebel2 pepanjang kan..jom tengok gambar2 we all... Sambil tulis ni pun meluap2 keinginan untuk pergi lagi... I will have a serious talk about this with the husband soon...

I would love to have an annual trip to Cameron Highlands.Best woo...Tenang je.... Tapi kalau you all suka yang happening2 gitu... then this is not your place la..


     Dekat depan Casa De La Rosa..best kan...cantik hotel dia...i really love the ambience!

Ni interior bilik dia. Very the english vintage! Memang tak puas la duduk 3 days 2 nights kat sini!!!






Dekat Time Tunnel Galleria Museum! Kat sini ada jual coffee strawberry tau.. Ya Allah so delicious!




Ni kat Cameron Lavender...best tengok bunga2 dekat sini!! And yg paling best petik sendiri gerberas!!opps abaikan muka kita yg pose tergedik nk minta penampar gitu.

Kalau gi Cameron Highlands lepas tu tak makan strawberry coklat ni memang tak Cameron la! Ni beli kat kedai2 tepi Cameron Lavender tu juga rasanya. Kat bawah tu ada ubi ball...jangan lupa beli juga tau...sedap amat!!

Lepas tu malam yang kedua tu i dengan husband makan kat kedai steamboat ni...lupalah nama dia apa tapi dia tepi hotel De La Fern x silap...

 Duit i habis memborong benda ni je...hikhik...

Macam kat oz katanye!!

Okay banyak lagi tempat yg we all pergi tapi tempat2 yg dah cover dalam entry prehoneymoon dulu... korang pergi sendiri la Cameron Highlands and enjoyyy!! Pergi sekarang maybe weather dia kurang best kot. Sebab skrg cuaca kan panas...so mesti Cameron x berapa sejuk.....mcm we all pergi dulu time bulan  februari musim hujan..best sangatt...sejukk!!

Nak pergi lagi...definitely going to propose annual trip to Cameron Highlands to the husband. Hopefully he will approve! ;)

No comments:

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ